Festivalul Internațional George Enescu a ajuns la final

Festivalul Internațional George Enescu a ajuns la final. Acest prestigios eveniment cultural a reunit, timp de aproape o lună, zeci de orchestre din întreaga lume, mii de artiști renumiți, lucrări de operă în primă audiție și concerte educative pentru copii.

În această companie de elită a fost invitat și Corul de Copii Radio, al cărui dirijor, Răzvan Rădos, prefaţează participarea alături de Orchestra Regală din Amsterdam.

Răzvan Rădos: Fiecare ediție aduce pentru palmaresul Corului de Copii Radio colaborări cu unele dintre cele mai importante ansambluri și cu unii dintre cei mai importanți dirijori ai lumii.

Oportunitatea vine și anul acesta, alături de Orchestra Concertgebouw din Amsterdam și alături de un dirijor tânăr, dar extrem de apreciat pe toate meridianele lumii, Klaus Mäkelä, și cu o lucrare pe care noi am cântat-o și în finalul stagiunii Radio din acest an. Este vorba despre Simfonia a 3-a de Mahler. Copiii sunt nerăbdători și, ca înainte de fiecare concert mare, emoționați și, zicem noi, pregătiți./lalexandrescu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 24 septembrie