Târgul de Carte Gaudeamus Radio România de la Buzău și-a închis porțile

Realizator: Mihaela Mihai – Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, organizat pentru cea de-a doua oară la Buzău, și-a închis duminică porțile. Au fost prezente zeci de edituri și mii de vizitatori au trecut pragul evenimentului. Cristina Moise relatează.
Reporter: Timp de cinci zile, cititorii buzoieni au putut să-și achiziționeze dintre mii de titluri aduse aici de 30 de edituri. Iată opinia reprezentantului uneia dintre cele mai mari edituri din România, Mariana Tănasie.
Mariana Tănasie: Chiar sunt foarte bucuroși de acest eveniment că are loc în orașul lor. Chiar ne-au spus că s-ar bucura foarte mult să ne vadă an de an prezenți la Târgul Gaudeamus, ceea ce pentru ei este un prilej de bucurie întâlnirea cu cărți. Nu mai trebuie să mai bată drumul până la București. Au de unde să aleagă. Răsfoiesc, citesc și cumpără.
Reporter: La Buzău se caută cărțile pentru copii, dar și cărți de specialitate, o spune și Constantin Manea, un vizitator venit din orașul Pogoanele.
Constantin Manea: Mi se pare deosebit, și față de alți ani parcă e mai bine amenajat. Sunt cărți de toate gusturile. Îmi place.
Reporter: În sacoşă ce aveţi? Ce v-aţi luat?
Constantin Manea: Am luat şi pentru mine, și pentru copii, pentru nepoți mai mult am luat, de școală.
Reporter: La ora bilanțului, președintele de onoare, profesorul Dănuţ Solcan.
Dănuţ Solcan: Vom găsi soluții să salvăm cartea, sunt absolut sigur.
Reporter: Câteva mii de vizitatori au trecut pragul centrului muzeal. S-au consemnat 13 lansări de cărți, a fost concert de muzică clasică, iar prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și-a cumpărat cărți direct de la autori români. Deja încep pregătirile pentru ediția a treia a Târgului de Carte Gaudeamus de la Buzău./RADOR RADIO ROMÂNIA//rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 24 septembrie)