COMUNICAT DE PRESĂ

Academia de Studii Economice din București se situează, pentru a cincea oară consecutiv, p e locul I în România, conform prestigiosului Times Higher Education World University Rankings, ediția 2024, și pe poziția 801 – 1000 la nivel global.
Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului economic și de administrație publică din România, este cotată pentru a cincea oară consecutiv drept cea mai bună universitate din România, conform ediției 2024 a prestigiosului clasament Times Higher Education World University Rankings, apărută în data de 27 septembrie a.c.
Academia de Studii Economice din București își păstrează locul de lider național – performanță care onorează comunitatea sa academică. Rezultatele internaționale ale ASE sunt obținute prin eforturile notabile ale tuturor membrilor comunității academice.
Cea de-a 20-a ediție anuală a THE World University Rankings include aproape 2.000 de universități din întreagă lume, în urma evaluării a 2.673 de instituții din 127 de țări, un record al ultimilor ani.
Agenția internațională de clasamente ia în calcul cinci aspecte principale pentru definirea metodologiei de clasificare: predarea și mediul de învățare, mediul de cercetare, calitatea și
influența cercetării, transferul de cunoștințe către industrie și perspectiva internațională a
universității.
Biroul de presă al Academiei de Studii Economice din Bucuresti

București, 27 septembrie 2023