Noua lege a pensiilor va fi aprobată până la sfârșitul anului

Realizator: Ciprian Sasu – Noua lege a pensiilor va fi aprobată până la sfârșitul anului, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. El a precizat, într-un interviu televizat, că pensiile mici ar putea crește de anul viitor și cu 40 de procente. Marcel Ciolacu a precizat că obiectivul reformei pensiilor este de a elimina cât mai multe inechități din lege, măsură convenită cu reprezentanții Comisiei Europene.
Marcel Ciolacu: Eu îmi doresc ca să intre în vigoare de la 1 ianuarie întreaga anvelopă pentru pensii în România, în jur de 100 de miliarde de lei, întreaga anvelopă cu o creștere de până la 15%. Cele pe contribuție și pensiile mari și ele trebuie să aibă o mărire, nu va fi atât de mare, poate va fi de 5%, altele mici vor avea și de 40%, unele de 20.
Realizator: În privința pensiilor speciale, premierul a spus că până la 1 noiembrie trebuie să se încheie toate procedurile parlamentare. Marcel Ciolacu a menționat că în cazul în care legea nu este adoptată, cererea de plată numărul trei va fi depusă fără închiderea jalonului, iar România va pierde 1,4 miliarde de euro./astanimir/eradu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (28 septembrie)