Se fac demersuri pentru repornirea programului ”Casa Verde – Fotovoltaice”

”Radiojurnal” – Realizator: Ciprian Sasu
Realizator: După întreruperea în instanță a programului ”Casa Verde – Fotovoltaice”, prioritatea sunt acum cele 90.000 de familii care au depus dosare în program, spune ministrul mediului, Mircea Fechet. O firmă de instalații susține că i s-a respins în mod ilegal participarea la program, astfel că a dat în judecată Administrația Fondului de Mediu. Ministrul mediului a spus ieri că dacă instanța va constata că firma respectivă a fost exclusă în mod abuziv, funcționarii responsabili vor fi sancționați. De cealaltă parte, Administrația Fondului de Mediu a afirmat că firma respectivă ar fi fost înștiințată la timp de noul program și spune că are și dovezi în acest sens.
Ministrul Mircea Fechet despre stadiul actual al litigiului: Cele 90.000 de familii care au depus deja dosare nu ar trebui să sufere din cauza acestui proces. Nu ar trebui să aștepte prea mult și tocmai acesta este motivul pentru care am comunicat conducerii AFM că deciziile ce vor fi luate în funcție de modul în care se termină acest proces, trebuie să aibă în vedere în primul rând timpul de așteptare a românilor care așteaptă să-și monteze cât mai repede panouri fotovoltaice pe casă.
Realizator: Astăzi, la rubrica ”Apel matinal” de la Radio România Actualități va fi invitat președintele Administrației Fondului de Mediu, Laurențiu Neculaescu, despre demersurile pentru pornirea programului ”Casa Verde – Fotovoltaice”./RADOR RADIO ROMÂNIA//ctuluc

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (28 septembrie)