Comunicat de presă – Conferința Internațională „Presa și cultura în spațiul european”

În perioada 6-7 octombrie a.c., la Galați, se vor desfășura lucrările Conferinței Internaționale „Presa și cultura în spațiul european”, manifestare științifică ajunsă la ediția a XVI-a. Evenimentul este organizat de Departamentul de Literatură, Lingvistică și Jurnalism din cadrul Facultății de Litere a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în colaborare cu Asociația Română de Istorie a Presei, iar tema dezbătută în acest an este RĂZBOIUL HIBRID REFLECTAT ÎN MEDIA.

Evenimentul academic se bucură de prezența a peste 40 de cadre didactice din învățământul universitar, cercetători științifici reprezentând 20 de universități și institute de cercetare, precum și jurnaliști din România, Republica Moldova, Serbia și Ungaria. În deschiderea manifestării vor conferenția: Carmen Ionescu, directorul Agenției de Presă RADOR și prof. univ. dr. habil. Anatol Petrencu, de la Universitatea „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Republica Moldova.

Manifestarea academică va debuta vineri, 6 octombrie, ora 11.00, la Sala Senatului din clădirea Rectoratului Universității „Dunărea de Jos”, din str. Domnească, nr. 47.

conf. univ. dr. habil. Cătălin Negoiță, președintele comitetului de organizare a conferinței

3 octombrie 2023