Președintele Senatului a discutat cu ministrul finanțelor, dar și cu premierul despre gestionarea cheltuielilor la nivelul aparatului de stat

Președintele Senatului, liderul liberal Nicolae Ciucă, este convins că la nivelul Ministerelor Finanțelor și Fondurilor Europene există un plan prin care România să poată evita suspendarea fondurilor europene din cauza unui deficit bugetar excesiv.

El spune că încasările la buget vor crește luna aceasta, după ce în septembrie au avut un nivel ce a adus îngrijorare la Ministerul de Finanțe.

Nicolae Ciucă: Luna septembrie este o lună unde nu se colectează foarte mulți bani la buget, știm cu toții, octombrie va fi luna în care vom avea o colectare consistentă. Am discutat cu ministrul finanțelor, am discutat și cu premierul. Este important ca să gestionăm foarte bine cheltuielile la nivelul aparatului de stat și să găsim acele soluții prin care să putem să colectăm mai mulți bani și să combatem evaziunea fiscală, iar banii pe care îi colectăm să poată să fie investiți așa cum trebuie în economie.

Realizator: Președintele Senatului a menționat că Executivul va discuta în ședința de astăzi mai multe acte normative care vizează eficientizarea aparatelor tehnice de la nivelul structurilor guvernamentale, pentru a se putea aplica măsurile cuprinse în legea pentru care și-a asumat recent răspunderea în Parlament./apostelnicu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 5 octombrie