Viitoarea extindere a Uniunii Europene se va desfășura pe bază de merit şi fără scurtături (Ursula von der Leyen)

Viitoarea extindere a Uniunii Europene se va desfășura pe bază de merit şi fără scurtături, a afirmat ieri președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la conferința de presă după încheierea summit-ului informal de la Granada.

Ea a spus că nu numai țările candidate trebuie să fie pregătite, ci și întreaga Uniune Europeană. În declarația comună la final de summit se subliniază că țările care aspiră să devină membre trebuie să-și intensifice eforturile de reformă, în special în domeniul statului de drept, iar în paralel Uniunea trebuie să întreprindă lucrările pregătitoare interne de care este nevoie și reformele necesare.

Din declarația comună lipsește controversata chestiune a pactului pentru migrație, la care Polonia și Ungaria se opun, notează trimisul special al RRA, Alin Petrică. Între timp, autoritățile spaniole au anunțat că mai multe site-uri ale instituțiilor publice au fost vizate ieri de atacuri cibernetice în cursul summitului, fără a preciza originea acestora, notează France Presse. Este vorba despre mai multe ministere, primăria din Granada și alte instituții locale, care au fost indisponibile./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 octombrie