Guvernul ar putea adopta măsuri de protecție pentru fermierii români față de importul de cereale din Ucraina

„Radiojurnal” – Realizator: Laurenţiu Văduva – Guvernul ar putea adopta săptămâna viitoare mecanismul care îi va proteja pe fermierii români de importurile de cereale ieftine din Ucraina, după ridicarea restricțiilor impuse de Uniunea Europeană. Premierul Marcel Ciolacu spunea recent că măsurile agreate cu toate părțile implicate vor permite importul de cereale din Ucraina și Republica Moldova doar pe bază de autorizație, pentru cantități limitate.
Marcel Ciolacu: Se aplică numai pentru fermierii și procesatorii români care demonstrează că au nevoie pentru completarea stocurilor. Așa ne asigurăm că pe piața românească vor ajunge produse care respectă standardele de calitate. Continuăm să sprijinim Ucraina cu toate forțele pe zona de tranzit, dar în același timp este obligatoriu să protejăm munca fermierilor români.
Realizator: Ministerul Agriculturii a anunțat că doar patru produse din Ucraina și Republica Moldova vor intra sub incidența acestui mecanism, anume grâul, porumbul și semințele de floarea soarelui și rapiță./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 octombrie)