Forţele de apărare ale Israelului au declarat că au lansat mai multe lovituri aeriene care vizează infrastructura cheie a Hamas

Forţele de apărare ale Israelului au declarat că au lansat mai multe lovituri aeriene care vizează infrastructura cheie a Hamas, după atacul declanşat sâmbătă dimineaţa de gruparea palestiniană din Gaza.

Peste 1.100 de oameni au fost ucişi de ambele părţi, iar la aproape două zile de la izbucnirea ostilităţilor, erau încă lansate rachete din Gaza în sudul Israelului. Câteva ţări au spus că au cetăţeni ucişi sau răpiţi de Hamas. Corespondentul RRA în Israel, Ion Ştiubea, relatează.

Reporter: Într-o singură zi, care ar fi trebuit să debuteze cu ultima manifestare din cadrul sărbătorii de Sukkot – Bucuria Torei, s-au comis atâtea atrocități cât pentru un an întreg. Printre acestea, festivalul de muzică în aer liber al tinerilor israelieni desfășurat sâmbătă, în kibuțul Reineh, din apropierea Fâșiei Gaza, la care au participat câteva mii de persoane și care s-a transformat într-un adevărat masacru, după descinderea teroriștilor Hamas. Peste 260 de cadavre au fost descoperite numai aici, în cursul zilei de ieri, din totalul de peste 700 de morți israelieni. O a doua atrocitate a fost răpirea, în aceeași zi, a peste 130 de civili și militari, unii scoși din propriile lor case și conduși în interiorul Fâșiei Gaza.

Tot ieri, peste 20 de reprezentanți ai familiilor celor răpiți s-au constituit într-o organizație civică și au susținut o conferință de presă transmisă de toate canalele de televiziune israeliene, la care solicitat doar două lucruri: un centru de informații despre situația copiilor lor și un oficial care să le răspundă la întrebări. Ceea ce a frapat a fost absența oricărui demnitar israelian de la această conferință de presă./geftene/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 9 octombrie