Prima de casare pentru Programul Rabla + ar putea scădea anul viitor

Prima de casare pentru Programul Rabla +, prin care guvernul sprijină achiziția mașinilor electrice noi cu 10.000 euro, ar putea scădea anul viitor, însă bugetul total va fi mai mare, chiar până la un miliard de lei.

Pentru că este o decizie cu impact major, în următoarea perioadă va fi lansată o consultare cu piața auto, producători și importatori pentru a se stabili valoarea primei de casare, a precizat, la deschiderea Salonului Auto București, ministrul Mircea Fechet.

Mircea Fechet: Ne propunem să mutăm bani de la Rabla la Rabla + pentru a finanța din ce în ce mai multe autoturisme non poluante. Anul acesta avem 780 de milioane de lei la autoturismele electrice. Avem până acum aproape 10.000 de autoturisme înscrise în Rabla plus. De asemenea, la Rabla Clasic avem 560 de milioane de lei și 27.000 aproape de noi autoturisme înmatriculate.

Realizator: Luna viitoare se estimează și lansarea unei noi ediții pentru Programul Rabla Local, în cadrul căruia mai sunt fonduri pentru casarea a încă 70.000 de mașini foarte vechi, transmite reporterul Alex Lancuzov./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 10 octombrie