O femeie transgender câştigă titlul de Miss Portugalia, o premieră în țară

Pe Instagram, Marina Machete a spus că este „mândră că este prima femeie trans care a concurat pentru titlul de Miss Portugalia”. Tânăra a câştigat titlul joia trecută în cadrul competiţiei organizate la Borba. Aceasta este o premieră în țară.
„De ani de zile, nu a fost posibil să particip, iar astăzi sunt mândră că fac parte din acest grup incredibil de finaliste” care luptă pentru titlu, a mai scris această hostess în vârstă de 28 de ani. În câteva săptămâni, ea va încerca să câștige coroana Miss Univers în El Salvador. Marina Machete este așadar a doua candidată transgender care se înscrie în competiție, cu Miss Ţările de Jos.
În iulie anul trecut, o tânără olandeză de 22 de ani, Rikkie Kollé, a devenit prima femeie transgender care a câștigat titlul de Miss Țările de Jos. Marina Machete și Rikkie Kollé se alătură astfel spaniolei Angela Ponce, care în 2018 a devenit prima candidată transgender la titlul de Miss Univers.
Competiția Miss Univers va avea loc pe 18 noiembrie la San Salvador. Tânăra încoronată îi va succeda americanei R’Bonney Gabriel. Franța va fi reprezentată de Diane Leyre, Miss Franța 2022. (www.20minutes.fr – 10 octombrie)/rcostea