Noi fragmente de dronă au fost descoperite în apropierea localităţii tulcene Plauru

Realizator: Laurenţiu Văduva – Noi fragmente de dronă au fost descoperite pe teritoriul României, la graniţa cu Ucraina, în apropierea localităţii tulcene Plauru. Autorităţile române au luat măsuri de securizare a zonei şi desfăşoară investigaţii, conform procedurilor. Detalii ne oferă purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naţionale, Constantin Spînu.
Constantin Spînu: În baza informaţiilor primite de la Poliția de Frontieră privind un posibil impact de dronă pe teritoriul României, în proximitatea localității Plauru, din judeţul Tulcea, echipe ale MApN, în cooperare cu forțe și mijloace din alte instituții ale sistemului național de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională s-au deplasat în zonă pentru investigarea situaţiei. În jurul orei 5:00, echipe din teren au raportat descoperirea unui crater de dronă, cu posibilă explozie la impact, într-o zonă cu vegetație aflată în apropierea malului drept al brațului Chilia, la aproximativ trei kilometri vest de localitatea Plauru. Au fost luate măsuri de securizare a zonei şi au fost notificate structurile competente pentru ridicarea probelor și desfășurarea investigațiilor conform procedurilor. Forţele Ministerului Apărării Naţionale vor continua misiunile de monitorizarea spaţiului aerian şi de cercetare în zonele în care pot să apară riscuri ca urmare a acestor situaţii.
Realizator: Amintim că forţele ruse au continuat şi noaptea trecută atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene, în apropierea graniţei dintre Ucraina şi România. Este a patra oară de la începutul lunii septembrie când autorităţile descoperă fragmente de dronă pe teritoriul României, similare celor folosite de armata rusă în Ucraina./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 octombrie)