Mass-media sub lupa cercetătorilor și a practicienilor

Mass-media în post-comunism este tema generală a unei conferințe internaționale, ajunse la a opta ediție, organizată de Universitatea din Oradea. Anul acesta, în perioada 13-14 octombrie, cercetători, profesori și jurnaliști s-au reunit la Oradea pentru a analiza tema „Mass-media, sub lupa cercetătorilor și a practicienilor”.
Sunt 57 de participanți, din România (București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Bacău, Pitești, Galați, Arad și Oradea), Republica Moldova și Ungaria. Conferința este deschisă de lucrări în plen, unde susțin prelegeri prof. univ. dr. Raluca Radu, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București (FJSC), Claudia Nicolae, director general Agerpres, prof. univ. dr. Sandu Frunză, Universitatea Babes-Bolyai, Cluj Napoca, prof. univ. dr. Marian Petcu, FJSC.

Reuniunea academică de la Oradea este accesată de specialiști și datorită celor șapte volume publicate (Editura Tritonic București/ Editura Universității din Oradea), acestea conținând lucrările participanților la cele șapte ediții anterioare, după cum ne-au precizat organizatorii principali ai evenimentului, profesorii Ioan Laza și Florin Ardelean.
Deschiderea și lucrările în plen au loc vineri, la Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai, iar cele cinci secțiuni din cursul după amiezii la sediul Departamentului de Științe Politice și Științele Comunicării de la Universitatea Oradea. Sâmbătă, urmează să aibă loc o întâlnire între participanți și studenții orădeni la jurnalism.
Conferința este organizată și găzduită de Universitatea din Oradea și coorganizată de Universitatea din București și Universitatea de Stat din Moldova.
Carmen Ionescu, RADOR RADIO ROMÂNIA