Michael Caine îşi ia rămas bun de la profesia de actor

Michael Caine a confirmat că și-a luat rămas bun de la profesia de actor după ce în urmă cu o lună a declarat că este ”mai mult sau mai puțin pensionat”.
În vârstă de 90 de ani, dintre care 66 de actorie, de două ori câștigător al Oscarului, Caine a declarat pentru BBC că de data aceasta este momentul potrivit.
„M-am hotărât. Am făcut un film în care joc rolul principal și am primit recenzii incredibile. Ce aș putea face mai bine de-atât?”, a spus vedeta al cărui nume real este Michael Micklewhite: „Singurele roluri posibile ar fi cele ale unui bătrân de 90 de ani. În cel mai fericit caz al unuia de 85 de ani. Nu voi mai fi niciodată protagonist. Așa că mi-am spus: mai bine plec acum. Am 90 de ani. Preocuparea mea este să ajung în viață la ora prânzului”.
Anunțul vine la doar câteva săptămâni după ce actorul a declarat pentru The Guardian că se gândește să joace rolul lui Charles Darwin într-o producție programată pentru 2024. În The Great Escaper, Caine îl joacă pe Bernard Jordan, un veteran al Royal Navy care în 2014 fuge dintr-o casă de bătrâni din Sussex în 2014 pentru a participa la ceremoniile de marcare a 70 de ani de la debarcarea în Normandia. În film, Michael joacă alături de Glenda Jackson și de John Standing. (www.ansa.it- 14 octombrie)/cpaunel/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (16 octombrie)