Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a reafirmat sprijinul pentru Statul Israel

„Radiojurnal” – Realizator: Mihaela Enache – Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a reafirmat sprijinul pentru Statul Israel, aflat în război cu formațiunea teroristă Hamas. El a ajuns miercuri la Tel Aviv, fiind primul președinte american care călătorește în Israel pe timp de război. Încă de la începutul vizitei, Joe Biden a susținut versiunea israeliană cu privire la explozia produsă într-un spital din Fâșia Gaza, anume că deflagrația a fost cauzată de o rachetă lansată de o altă organizație teroristă – Jihadul Islamic – și nu de un atac al armatei israeliene. La începutul reuniunii cabinetului israelian de securitate, președintele Joe Biden a promis sprijin pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.
Joe Biden: Vreau să știți că nu sunteți singuri. Nu sunteți singuri. Vom continua să vă sprijinim în vreme ce vă apărați poporul. Vom continua să lucrăm cu Israelul și cu alte țări partenere din regiune pentru a preveni alte tragedii pentru civilii nevinovați. Statele Unite sunt alături de Israel în apărarea libertății, justiției și în sprijinul păcii, astăzi, mâine, întotdeauna. Vă promit.
Realizator: Premierul britanic, Rishi Sunak, a fost prudent miercuri în ceea ce privește explozia de la spitalul din Gaza, în care ar fi murit sute de persoane. El spune că serviciile britanice de informații analizează probele în acest caz și consideră că nu e bine să fie formulată încă o concluzie./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 octombrie)