Dezbatere AUR: „Viitorul Forței de Muncă în România, între aducerea diasporei înapoi acasă și forța de muncă din străinătate”

Realizator: Amalia Bojescu – Strategia AUR pentru guvernare este integrarea pe piața muncii a milioane de români aflați în afara granițelor. Președintele Consiliului Național al AUR, Claudiu Târziu, afirmă că românii din diaspora nu vor putea fi determinați să se întoarcă în România decât dacă va exista un context social, economic și politic potrivit pentru revenirea lor în țară.
Claudiu Târziu: Avem nevoie de un mediu mai bun. Ce înseamnă un mediu mai bun? Taxe mai bune și predictibile, taxe și impozite, un sistem de sănătate care să nu-i mai înspăimânte, sistem de educație mai bun și birocrație redusă. Acestea sunt principalele probleme pe care ei le-au ridicat și pe care le așteaptă rezolvate pentru a se putea gândi să se întoarcă în țară.
Realizator: Declarația a fost făcută în cadrul dezbaterii organizate de AUR „Viitorul forței de muncă în România, între aducerea diasporei înapoi acasă și forța de muncă din străinătate”./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (19 octombrie)