Amenzi de peste o jumătate de milion de lei, în urma controalelor inspectorilor ITM Timiş la firme din judeţ

Inspectoratul de Muncă din Timiș a făcut controale la firmele din construcții, comerț și la stațiile de carburanți din județ. În urma neregulilor găsite în primele două săptămâni ale acestei luni, reprezentanții ITM au dat amenzi de peste o jumătate de milion de lei. În plus, au fost identificate zeci de persoane care munceau fără forme legale.
Ileana Mogoșanu, inspector şef ITM Timiş: Am efectuat 248 de controale, s-au aplicat 204 sancțiuni, 181 de avertismente și 23 de amenzi. Valoarea totală a amenzilor este de 515.300. Ca și neconformități, cea mai gravă este neîntocmirea contractului individual de muncă cu cel puțin o zi înainte de începerea activității, netransmiterea în Registrul general de evidență a salariaților a contractului, neplata drepturilor salariale pentru unii salariați.
Realizator: Colegii de la Radio România Timișoara transmit că aceste controale vor continua și în domeniile relațiilor de muncă, securității, sănătății și al supravegherii pieței./RADOR RADIO ROMÂNIA/dstanesc