Ministrul finanţelor, Marcel Boloş, susţine reforma fiscală pentru ca România să nu rişte blocarea fondurilor europene

Emisiunea: „Radiojurnal”- Realizator: Cristina Grecu – Ministrul finanţelor, Marcel Boloş, afirmă că prin implementarea unor noi măsuri fiscale, cum ar fi limitarea şi plafonarea cheltuielilor în sectorul public, se vor economisi până la sfârşitul anului opt miliarde de lei. El a susţinut necesitatea reformei fiscale pentru ca România să nu rişte blocarea fondurilor europene:
Marcel Boloş: Noi, statul, facem în continuare aceleaşi eforturi pentru ca ţinta noastră de deficit bugetar să fie conform cu angajamentele asumate în relaţia cu Comisia Europeană şi să nu riscăm suspendarea fondurilor. Ce ar însemna ca România, anul viitor, să aibă cinci mii de şantiere fără fonduri europene? Nu cred că ar fi de bun augur, fiind un an sesnsibil din punct de vedere al alegerilor. Dar, dincolo de acest lucru, avem datoria morală să facem tot ce ţine de noi ca să nu riscăm blocarea fondurilor europene, că nu mai putem face proiectele de infrastructură, de apă, canalizare, asfaltarea de străzi, construcţia de autostrăzi, căi ferate. Toate acestea sunt proiecte de infrastructură vitale pentru modernizarea României.
Realizator: Marcel Boloş s-a aflat, astăzi, într-o vizită de lucru în judeţul Alba, pentru a analiza împreună cu echipa de la Ministerul de Finanţe posibilitatea implicării statului român în creşterea capacităţii de producţie de la „Cuprumin”, unicul producător din ţară care are, printre altele, ca obiectiv de activitate extracţia de minereuri neferoase şi valorificarea concentratului de cupru şi a metalelor preţioase./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/ilapadat/atataru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 octombrie)