Benjamin Netanyahu s-a opus propunerii americane de aprovizionare a Fâșiei Gaza cu combustibil necesar funcționării spitalelor

Secretarul de stat american Antony Blinken discută astăzi în Iordania cu omologii din câteva țări arabe care insistă pentru un armistiţiu umanitar în Gaza.

Șeful diplomației americane, care a fost ieri în Israel pentru a doua oară în mai puțin de o lună, nu a reușit să îl convingă pe premierul israelian să accepte întreruperi limitate ale luptelor pentru distribuirea ajutoarelor umanitare.

Potrivit corespondentului Radio România în Israel, Benjamin Netanyahu s-a opus și propunerii americane de aprovizionare a Fâșiei Gaza și cu combustibil necesar funcționării spitalelor, dar care riscă să ajungă în posesia grupării Hamas.

De altfel, purtătorul de cuvânt al armatei a publicat o convorbire telefonică între un ofițer israelian și un medic de la spitalul Shifa din Gaza, care a declarat că, în subteranele spitalului construite de Hamas, există un depozit de benzină de 500.000 de litri./csimion/lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 noiembrie