Membri ai Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR au pichetat sediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii

Realizator: Cristina Grecu – 300 de membri ai Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR, afiliate la Federația SANITAS, au pichetat luni Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Printre motivele care au dus la protest se numără posibila desființare a rețelei de 15 spitale CFR din toată țara și transferul acestor uunități către alte structuri, lipsa dialogului social și nesiguranța zilei de mâine a celor peste 3.000 de salariați. Prim-vicepreședintele SANITAS, Iulian Pope, spune că s-a ajuns în această situație pentru că angajații nu știu ce le rezervă viitorul.
Iulian Pope: Domnul ministru nu a răspuns favorabil niciodată solicitărilor noastre de a se întâlni cu salariații, pentru că aceştia practic nu știu ce îi așteaptă: vor fi preluați și ei, li se vor reduce veniturile, nu; li se vor schimba condițiile de muncă, pur și simplu nimeni nu le-a spus ce se va întâmpla cu ei în condițiile preluării acestor spitale de către autorități locale, UMF, am înțeles că sunt interesate, dar deocamdată sunt doar speculații. Din perspectiva asta nu știm exact, în lipsa acestui dialog, ce se va întâmpla cu spitalele şi ce se va întâmpla în primul rând cu salariații. Există o ordonanță de urgență, înțeleg că până la finalul anului cel puțin trei dintre ele pleacă: două bucureștene – CF 2 și Wittingul – și spitalul de la Galați am înțeles că la autoritatea locală, nu-s foarte sigur, repet, sunt doar speculații. Hotărârile de guvern nu au apărut, nu sunt nici în transparență, nimeni nu spune nimic.
Realizator: Sindicaliștii au depus la Ministerul Transporturilor un memoriu în care cer evaluarea corectă a situației și, până atunci, oprirea procesului de predare a spitalelor către Ministerul Apărării, autorității locale sau alte entități juridice, ne-a transmis reporterul RRA Adriana Turea./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 noiembrie)