În Ungaria, producția industrială a scăzut cu 7,3% în septembrie, în schimb producția a crescut în cele mai mari două subsectoare (KSH)

În Ungaria, în septembrie, volumul producției industriale a scăzut cu 7,3% față de anul precedent, în timp ce, ajustată pentru efectele zilelor lucrătoare, producția a scăzut cu 5,8%. Pe baza datelor ajustate în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, producția industrială a crescut cu 1,2% față de luna august, a anunțat marți Oficiul Central de Statistică din Ungaria (KSH), pe baza primei sale estimări.
Producția a crescut în sectorul cu cea mai mare pondere a producției de vehicule și echipamente electrice, în timp ce, volumul producției a scăzut în majoritatea subsectoarelor de producție, inclusiv în cel al calculatoarelor, al produselor electronice și optice, precum și în cel al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului.
În primele nouă luni ale anului, producția industrială a fost cu 4,9% mai mică decât în aceeași perioadă din 2022.
Datele detaliate privind producția industrială pentru luna septembrie vor fi publicate pe 13 noiembrie, pe baza celei de-a doua estimări al Oficiului Central de Statistică din Ungaria (KSH)./vblanka/denisse

(MTI – 7 noiembrie)