„LUMEA MEA” – Concert triplu aniversar pentru artista Maria Gheorghiu

Ziua de 16 noiembrie 2023 va fi o triplă aniversare – alături de publicul care îi iubeşte muzica -, pentru apreciata artistă folk Maria Gheorghiu – care este şi realizator de emisiuni la postul de radio Bucureşti FM. De ce triplă aniversare? Pentru că în acest an ea sărbătoreşte 60 de ani de viaţă, 40 de ani de la debutul pe scena Cenaclului Flacăra şi 30 de ani de când a obţinut trofeul festivalului folk „OM BUN” – cel mai important festival naţional de muzică folk din România.

Maria Gheorghiu în parteneriat cu Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan I. Dalles și București FM (partener media), marchează această triplă aniversare prin spectacolul-eveniment „LUMEA MEA”, din 16 noiembrie, spunând: „Vă invit în LUMEA MEA! Dacă sunteți curioși să aflați cum au fost cei 40 de ani de când am urcat pentru prima dată pe o scenă mare, vă invit să îmi fiți alături! Cu această ocazie va avea loc și pre-lansarea albumului aniversar «LUMEA MEA», produs de Dan Manciulea”.

Rememorând aceste momente importante din cariera ei, Maria Gheorghiu îşi aminteşte debutul pe scena Cenaclului Flacăra: „«Perechea sălbăticită» este cântecul pe care l-am cântat în urmă cu 40 de ani, când debutam pe scena Cenaclului Flacăra, la Reșița. Şi când poetul Adrian Păunescu a spus: «Ascultați această voce nepământeană», mi s-au înmuiat picioarele”.

În ceea ce priveşte momentul când a câştigat trofeul Festivalului „OM BUN”, în urmă cu 30 de ani, ea declară: „Toți cei care nu apucaseră să se facă remarcați în cadrul Cenaclului Flacăra își doreau să obțină acest trofeu al festivalului”.

Deşi a cântat și muzică clasică, şi muzică populară, Maria Gheorghiu rămâne fidelă folk-ului.

Cum e „LUMEA MEA” pentru Maria Gheorghiu? „Lumea mea e muzicală şi în ea are acces oricine îşi doreşte să-mi asculte muzica”.

La spectacolul-eveniment din 16 noiembrie 2023, alături de Maria Gheorghiu vor fi pe scenă claviaturistul Radu Grațianu (cu care Maria colaborează de 15 ani) și marele actor Nicolae Jelescu din Chișinău.

Despre activitatea muzicală a Mariei Gheorghiu vor vorbi Loreta Popa (jurnalist și PR al Muzeului Naţional al Literaturii Române), Bogdan Dragomir (muzician şi realizator de emisiuni la Radio Romania Regional) dar și Dan Manciulea, producătorul noului album al artistei.

Albumul aniversar „LUMEA MEA” cuprinde 11 cântece – unele dintre ele cunoscute („Lumi închise”, „Lumi deschise”, „Încă te caut”, „Nu plânge, Maică Românie”, „Perechea sălbăticită”, „Te vreau lângă mine”, „7 Drumuri”, „Secta celor vii”), dar și cântece care nu se regăsesc pe niciun alt material discografic („Inima de la Balcic”, „Niciodată uitarea”, „Un milion de îngeri”).

Maria Gheorghiu oferă publicului toate aceste cântece în spectacolul aniversar „LUMEA MEA”, care va avea loc în 16 noiembrie 2023, la Centrul Metropolitan de Educație și Cultură Ioan I. Dalles, sala „I.C. Brătianu” din strada Biserica Amzei nr.7-9, la ora 19.30.