Primii cetățeni români evacuați din Fâșia Gaza sunt așteptați să ajungă la București, însoțiți de premierul Marcel Ciolacu

Realizator: Petruța Dinu – Primii cetățeni români evacuați din Fâșia Gaza sunt așteptați să ajungă la București miercuri seară, de la Cairo, cu o aeronavă specială a companiei TAROM. Premierul Marcel Ciolacu îi însoțește pe români și va susține declarații de presă la sosire. Reporterul RRA Andrei Șerban este la Baza 90 Transport Aerian în nordul capitalei și ne oferă acum mai multe amănunte în direct. Bună seara, Andrei! Te ascultăm.
Reporter: Bună seara! Potrivit surselor guvernamentale pe care le-am consultat, aeronava TAROM cu primul grup de cetățeni români și familiile lor a decolat de pe aeroportul Cairo din Egipt. Potrivit informațiilor mele, aproximativ două ore și jumătate durează zborul Cairo-București. Asta înseamnă este posibil ca în jurul orei 22:30 să ajungă în capitală. Cetățenii moldoveni vor veni la București cu o aeronavă Hercules a Forțelor Militare Române, care va ateriza după aeronava TAROM. Cetățenii români sunt însoțiți de premierul Marcel Ciolacu, care a plecat special la Cairo pentru a-i aduce acasă. Și o ultimă informație: 93 de români și familiile lor au ajuns miercuri la Cairo și așteaptă să ajungă în țară. Atât de la baza din Otopeni, legătura în studio.
Realizator: Îți mulțumim, Andrei Șerban!/RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (8 noiembrie)