Autorităţile recomandă cetăţenilor prudenţă şi atenţie ridicată în contextul reducerilor de Black Friday

Autorităţile cu atribuţii de control în domeniul comercial recomandă cetăţenilor prudenţă şi atenţie ridicată în alegerea magazinelor şi produselor pe care le achiziţionează, mai ales în spaţiul virtual, asaltat în aceste zile de oferte „extraordinare”, în contextul reducerilor de Black Friday. Mai multe aflăm de la Florin Firu:

Reporter: „Informare cât mai completă și atenție sporită acordată tuturor detaliilor” este principala recomandare adresată clienților de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Dolj. Comisarul-șef adjunct Cosmin Șomăcu:

Cosmin Șomăcu: Recomandăm să se verifice aceste prețuri prin consultarea site-urilor care afișează prețuri comparative pentru același produs.

Reporter: Black Friday este intens promovat și pe internet, motiv pentru care și polițiștii au transmis recomandări pentru evitarea fraudelor online. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, agent de poliție Andreea-Maria Mateescu:

Andreea-Maria Mateescu: Atunci când navigați pe internet de pe dispozitivul dumneavoastră, asigurați-vă că această conexiune este securizată: pictograma unui lacăt arătând că pagina accesată este securizată. Nu faceți niciodată click pe un link sau o anexă dintr-un email sau SMS nesolicitat. Verificați adresa de pe care v-a fost transmis mesajul, de multe ori aceasta provine de la un domeniu care nu are legătură cu acea companie.

Reporter: Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Dolj recomandă clienților nemulțumiți sau nedreptățiți să încerce o rezolvare amiabilă cu operatorul economic. În caz de nerezolvare au dreptul să depună o reclamație pe site-ul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor./apostelnicu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 noiembrie