Președintele Klaus Iohannis a discutat la Nairobi cu omologul său kenyan, William Ruto

Președintele Klaus Iohannis a discutat la Nairobi cu omologul său kenyan, William Ruto, despre potențialul de cooperare dintre România și Kenya. Cei doi au convenit să încurajeze mediul de afaceri din cele două țări să demareze proiecte comune în domenii legate de tranziția digitală și cea verde. Are detalii Oana Bâlă.

Reporter: Consultările de la Nairobi dintre președintele Klaus Iohannis și omologul său kenyan, William Ruto, au reconfirmat că cele două țări au teme de interes comun și poziții similare față de provocările globale actuale. Șeful statului a anunțat că a convenit cu președintele Kenyei dezvoltarea cooperării în domenii precum protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice, protecția civilă, educație, digitalizare și energie verde.

În cadrul discuțiilor de astăzi, cei doi președinți au avut, totodată, un schimb de opinii cu privire la evoluțiile înregistrate într-o serie de dosare regionale de actualitate, cu accent pe perspectiva de soluționare a crizelor cu potențial de extindere, iar președintele Klaus Iohannis a reiterat angajamentul României pentru aprofundarea relațiilor diplomatice și de cooperare cu Kenya, în vederea consolidării securității la nivel regional și global.

Șeful statului va mai avea, astăzi, întrevederi la sediul Organizației Națiunilor Unite din Nairobi, precum și discuții cu directorul executiv al programului ONU pentru mediu./bcodreanu/aburtica

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 14 noiembrie