Cred că fiecare persoană ajunsă la vârsta mea începe să-și facă o imagine legată de un viitor al său și oricine are măcar o vagă idee legată de modul în care ar vrea ca viața sa să arate. Pentru mine, cel mai important este să fii iubit și la rândul tău să iubești.

Cred că odată ce trăiești acest sentiment al iubirii toată perspectiva asupra vieții capătă o nouă conotație. Din eu, apare noi și orice este văzut la plural. Pentru mine, iubirea este o noțiune foarte abstractă, dar în același timp foarte conturată. Ea se simte și totul se trăiește în funcție de ce dictează ea.

Pentru mine, dragostea este un sentiment pe care, chiar dacă nu îl poți descrie, poți, prin simpla pronunțare a unui cuvânt care, chiar dacă este aparent lipsit de vreun sens figurat, capătă în mintea fiecăruia mii și mii de semnificații.

Pentru mine, iubirea reprezintă o seară petrecută la lumina lunii, este o plimbare prin ploaia rece de vară. Atunci când iubești și ești iubit, viața capătă nuanțe noi, mai vii, mai vibrante și zâmbetele apar din ce în ce mai des și de cele mai multe ori nu au o cauză anume, doar gândul la persoana iubită făcându-ți inima să tresară și sufletul să viseze.

Totuși, dragoste există doar dacă este sinceră și cred că cea mai frumoasă este dragostea tinerească, atunci când ajungi să ai o maturitate in gândire, însă îți dorești să simți frenezia iubirii și să te lași ghidat de modurile tainice ale acesteia. Totodată, această vârstă este caracteristică schimbărilor care și ele vin odată cu iubirea, deoarece este o dorință de a primi iubire, dar mai important, de a o oferi la rândul tău înapoi persoanei respective.

Nu mi-aș mai putea imagina viața fără iubire, deoarece ea vine ca o încununare a tuturor celorlalte daruri neprețuite și învăluie totul într-o mantie de culoare și aduce în viața fiecăruia seninătatea și aprecierea lucrurilor simple, dar care, uneori, poartă cea mai adâncă și mai profundă semnificație.

Iubind, înveți. Înveți să vezi lumea altfel și să ai o mai mare compasiune față de ceilalți și poate cel mai important, iubirea te schimbă, te îmbunează și cred că poate să aducă lumină chiar și în cele mai întunecate suflete.

Eu cred că prin iubire redescoperi lumea și te redescoperi pe tine, deoarece orice persoană care simte această emoție minunată vede totul altfel și odată ce cunoști iubirea, cunoști cu adevărat ce înseamnă fericirea.

 

STANCU DAVID ȘTEFAN