Unul dintre cei trei suspecți în cazul de omor de la Sibiu a fost prins de polițiști

Unul dintre cei trei suspecți în cazul de omor de la Sibiu a fost prins de polițiști. Informația a fost confirmată de procurorii care se ocupă de caz. Tot ieri a fost prins un alt bărbat care i-ar fi ajutat pe criminali cu găzduire și transport. Oamenii legii din Sibiu au vizionat înregistrări ale camerelor video din oraș și împrejurimi, care însumează 1.500 de ore.
Reporter: Alina Bordeiașu – Unul din bărbații prinși ieri ar fi singurul dintre cei trei suspecți care s-ar mai afla în țară. Aceștia ar avea vârste cuprinse între 31 și 34 de ani și sunt din județul Dolj, spun anchetatorii. Suspecții ar fi fost ajutați de alte două persoane, un bărbat și o femeie. Femeia a fugit și ea din țară, iar bărbatul a fost prins și el, ieri, de polițiști. Acesta din urmă are 44 de ani, este din localitatea Dumbrăvița, județul Timiș, și i-ar fi ajutat pe criminali cu găzduire și transport. Totodată, a contribuit la plecarea din țară a unuia dintre ei și a fost condamnat în Statele Unite pentru fraudă cu carduri bancare. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, prim-procurorul adjunct Mihaela Ruginosu.
Mihaela Ruginosu: Din probele administrate până în prezent, se conturează ideea că motivul pătrunderii în locuința victimei a fost jaful. Autorii au supravegheat casa victimei începând cu noaptea de 4 spre 5 noiembrie 2023, dintr-un imobil învecinat și nelocuit. Pe una din probele prelevate cu ocazia cercetării la fața locului, din acel imobil a fost identificat profilul ADN al unuia dintre autori.
Reporter: Cei trei criminali au acționat la pont, spun oamenii legii. Ei ar fi venit în România, cel mai probabil din Belgia sau Germania, special pentru a comite acest jaf. Un om de afaceri din Sibiu, în vârstă de 50 de ani, a murit în urmă cu 12 zile, după ce a fost atacat și bătut în propria casă de trei bărbați cu cagule. Potrivit anchetatorilor, hoții au furat ceasuri în valoare de aproximativ 200.000 euro. Ei au supravegheat câteva zile casa victimei și au reușit să intre printr-o breșă de securitate./RADOR RADIO ROMÂNIA/astanimir/denisse