Prim-ministrul Bulgariei solicită FIFA să se implice în cazul Federaţiei Bulgare de Fotbal

Într-o scrisoare adresată preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, prim-ministrul Bulgariei, Nikolai Denkov, a solicitat federaţiei internaţionale de fotbal să se implice în cazul Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFS), în conformitate cu drepturile şi responsabilităţile prevăzute în statutul FIFA.

Motivul solicitării este tensiunea acumulată, care a condus la un protest în masă împotriva preşedintelui BFS, Borislav Mihailov, în ziua meciului Bulgaria – Ungaria, însoţit de tulburări şi violenţe în centrul Sofiei. Premierul a solicitat FIFA să discute şi să propună posibile soluţii pentru situaţia fără precedent, în baza art. 8 (2) din Statutul federaţiei: „În circumstanţe excepţionale, organele executive ale asociaţiilor membre pot fi suspendate din funcţie de către Consiliu, după consultarea confederaţiei respective, fiind înlocuite cu un comitet de conducere temporar (comitet de normalizare) pentru o anumită perioadă de timp”.

În scrisoare, Nikolai Denkov a evidenţiat criticile şi nemulţumirile acumulate faţă de conducerea BFS şi coalizarea fără precedent a suporterilor cluburilor adverse împotriva acesteia. De asemenea, a fost menţionat faptul că peste 140 de cluburi (din totalul de 550), care au votat împotriva conducerii actuale a BFS, au fost ulterior excluse din Uniune, în urma congresului din luna mai 2022./ddaniela/schelaru

www.bnr.bg – 18 noiembrie