Se deschide cea de-a 30 a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus Radio România

În Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti se deschide astăzi cea de-a 30 a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus Radio România – unul dintre cele mai aşteptate evenimente culturale ale toamnei.
Reporter: Mihaela Helmis – Bucuria reîntâlnirii cititorilor cu scriitorii și editorii e subliniată și de președintele de onoare al acestei ediții, reputatul scriitor, critic literar, profesor universitar și publicist Ion Bogdan Lefter.
Ion Bogdan Lefter: Îmi vine, ca profesor, să spun „Gaudeamus igitur” și îmi aduc aminte mereu de cărți, educația înseamnă cărți, iar Târgul Gaudeamus a început ca un târg de carte de învățătură. Un târg educațional a pornit, în 1994, a crescut și iată unde am ajuns. Gaudeamus igitur!
Reporter: Sunt peste 5.500 de metri pătraţi de standuri și spații de evenimente, care vor ocupa toate cele patru niveluri ale Pavilionului Central Romexpo și aproape 200 de participanți, care au pregătit o gamă extrem de variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor și domeniilor de interes. Alături de nume consacrate de zeci de ani în peisajul editorial românesc, se vor regăsi numeroşi participanți, în premieră la acest eveniment, atât edituri care și-au câștigat deja o binemeritată notorietate, cât și proiecte noi, la început de drum. Toate standurile găzduite de Pavilionul Central Romexpo se vor regăsi și în format virtual pe website-ul www.gaudamus.ro, acolo unde programul de lansări ne ajută să ne stabilim vizitele la târg pentru cele mai așteptate întâlniri editoriale ale toamnei
Realizator: Accesul publicului este liber, iar programul de vizitare va fi între orele 10:00 şi 20:00, iar de la ora 12,00 Radio România Actualităţi va transmite în direct deschiderea oficială a ediţiei./RADOR RADIO ROMÂNIA/denisse