Autoritățile intervin în urma avariilor provocate de vremea rea în județul Constanța

Realizator: Nicoleta Turcu – În județul Constanța, zeci de oameni care au rămas cu mașinile înzăpezite au avut nevoie de ajutor și multe localități nu au curent electric și apă potabilă. Revine în direct cu informații de ultimă oră corespondentul RRA Sorin Cealera. Bună dimineața!
Reporter: Bună dimineața! Într-adevăr, la această oră sunt închise pentru circulația rutieră autostrăzile, toate drumurile naționale și toate drumurile județene. Au fost anulate 24 de trenuri care urmau să facă legătura cu alte județe. 59 de localități au rămas fără curent electric, iar 26 de localități nu sunt alimentate cu apă. De asemenea, situația în teren este complicată pentru cei care au fost surprinși de viscol. Peste 200 de persoane sunt blocate sau înzăpezite pe drumurile din județ. Pompierii militari, drumarii și alte echipaje ale autorităților locale și județene acționează pentru deszăpezirea mai multor vehicule blocate: 25 de autoturisme, patru microbuze, două autocare și o cisternă. Echipajele de poliție au organizat mai multe filtre pentru decongestionarea blocajelor cauzate de viscol. Din cauza vântului puternic, care atinge rafale de peste 100 de kilometri pe oră, manevrele în porturi sunt oprite. Pagubele produse, de asemenea, sunt numeroase; vântul a doborât 36 de copaci, patru stâlpi de electricitate și trei acoperișuri de locuință, iar 12 autoturisme au fost avariate. Și în zona litorală, inclusiv în municipiul Constanța, lapovița s-a transformat în ninsoare. Se împrăștie material antiderapant pe bulevarde, străzi și poduri, iar autospecialele cu lamă intervin acolo unde se depune strat de zăpadă.
Realizator: Mulțumesc, Sorin Cealera! În total sunt închise din cauza viscolului peste 30 de drumuri naționale care traversează județele Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița și Tulcea, potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 26 noiembrie)