Fostul premier Florin Cîţu le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare

Realizator: Laurenţiu Văduva – Fostul premier, senatorul PNL Florin Cîţu, susţine că le va cere colegilor din partid să voteze pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare. Alături de avocaţii săi, Florin Cîţu a fost, luni, la Comisia juridică pentru a-şi studia dosarul. Plenul Senatului va discuta miercuri solicitarea DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu acuzat de complicitate la abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID.
Reporter: Alina Stănuţă – Fostul premier, senatorul PNL Florin Cîțu, a studiat timp de aproape două ore, împreună cu avocații săi, dosarul de la DNA, aflat la Comisia juridică. Florin Cîțu spunea că încă analizează actele și deocamdată nu poate comenta acuzațiile procurorilor. El a menționat că le va cere colegilor parlamentari să voteze pentru ridicarea imunității, astfel încât ancheta procurorilor să meargă mai departe:
Florin Cîţu: Mi-am exercitat atribuţiile de prim-ministru, în conformitate cu legislația din România. /Despre dosar/ putem să discutăm după ce citesc şi eu toate informaţiile. Dacă aș fi avut funcții în Partidul Național Liberal, bineînțeles că aș fi renunțat, dar nu am nicio funcție /politică/. Le cer colegilor să voteze pentru ridicarea imunităţii. Nu am de ce să-mi dau demisia din PNL. Justiția nu se face la televizor, documentele sunt la dosar.
Reporter: DNA a anunțat săptămâna trecută că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul unei cauze în vederea sesizării președintelui României și Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de trei persoane cu privire la săvârșirea unor infracţiuni de abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu. Sunt vizați foștii miniștri ai sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, și fostul premier, Florin Cîțu. Senatorii din Comisia juridică se vor reuni miercuri de la ora 10:00, pentru a întocmi punctul de vedere la solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul fostului premier, senatorul PNL Florin Cîțu. Şi tot miercuri de la ora 12:00 este programat plenul Senatului pentru dezbaterea și votul prin care parlamentarii vor încuviința sau respinge solicitarea procurorilor. Liderii PSD și ai PNL au anunțat deja că parlamentarii celor două formațiuni vor vota pentru ridicarea imunității senatorului Florin Cîțu, iar un vot similar va fi dat și de USR./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 noiembrie)