Grefieri de la toate instanţele superioare din ţară protestează în faţa sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Capitală

Grefieri de la toate instanţele superioare din ţară protestează în faţa sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Capitală, nemulţumiţi de faptul că nu li s-au plătit salariile mărite, în primăvară, prin decizia celor 16 Curţi de Apel. Redactorul RRA Diana Surdu a stat de vorbă cu Mihai Ştefan, grefier la Tribunalul Dolj.

Mihai Ştefan: Sunt sute de grefieri de la Parchetele și din Instanțele, adunați din toată țara, pentru a protesta împotriva lipsei instanței supreme de a se implica în atragerea fondurilor necesare plății integrale a drepturilor salariale, consfințite prin decizii și acte administrative încă din luna aprilie a anului 2023. Deciziile au fost emise de către angajatorii noștri regionali, cele 16 Curți de Apel din țară și trebuie puse în aplicare în totalitate, adică nu cu jumătăți de măsură.

Reporter: Despre ce sume vorbim? Dacă aveți o estimare /voci suprapuse/.
Mihai Ştefan: Sunt câteva sute de lei în fiecare lună. Nu e o sumă foarte mare, dar trebuie achitată. Că și noi restăm o muncă integrală.

Reporter: Și pentru câte luni?
Mihai Ştefan: Pentru opt luni, începând din aprilie și, deja, ajunserăm în luna decembrie.

Realizator: Redactorul RRA ne-a transmis, cu puţin timp în urmă, că o delegaţie a protestatarilor a fost primită la discuţii de către preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corina-Alina Corbu./apostelnicu/ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 4 decembrie