Partidele se pregătesc pentru anul electoral 2024

Realizator: Petruţa Dinu – Partidele se pregătesc pentru anul electoral 2024. Liberalii anunţă că îşi vor prezenta strategia privind alegerile la jumătatea lunii viitoare. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, astăzi, la Slatina, că nu s-a luat o decizie la nivel de partid cu privire la candidatura sa la alegerile prezidenţiale şi a subliniat că nu se dă înapoi de la nicio responsabilitate:
Nicolae Ciucă: Nu poţi să ceri unui partid să vină să câștige alegerile și președintele partidului să se dea la o parte, doar că în acest moment nu s-a stabilit nimic, pentru că o astfel de decizie să ia în forurile partidului. Există o decizie la nivel de partid, și atunci vom anunța, dar cu certitudine nu ne de înapoi de la nicio responsabilitate.
Realizator: Ieri, președintele USR, Cătălin Drulă, a fost la Brașov, unde a avut loc lansarea candidaților formațiunii pentru primăriile din municipiile Săcele și Codlea. A fost prilej pentru a transmite un mesaj de susținere către filiale, în perspectiva anului electoral 2024:
Cătălin Drulă: USR va avea candidați onești, candidați preocupați de binele comunităților și în localitățile din Brașov și în toată România. Creăm această alternativă, un pol al forțelor care se opun PSD-ului, un pol de dreapta care să vină cu soluții legate pentru toate rundele de alegeri. În fiecare zi ne luptăm pentru o Românie mai bună.
Realizator: AUR propune reorganizarea administrației publice teritoriale. Liderul AUR, George Simion, spune că este nevoie de o descentralizare în România, inclusiv de reducerea numărului de primari:
George Simion: Sunt prea mulţi, 3.300, 1.141 este propunerea pe care noi o facem. Noi am venit în programul de guvernare cu o variantă în care reducem două treimi din instituțiile la nivel local și, cel mai important, de la nivel central./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 decembrie)