Proiecte în dezbatere pe agenda parlamentului

„Radiojurnal” – Realizator: Ciprian Sasu – Mai multe modificări aduse Codului Penal, dar şi deciziile legate de limitarea accesului la jocurile de noroc figurează săptămâna aceasta pe agenda parlamentului. În atenţia legislativului se află şi noul cod al urbanismului, alături de un proiect referitor la impozitul pe care urmează să-l plătească marile companii începând de anul viitor. Amalia Bojescu relatează:
Reporter: Cele șapte proiecte privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc, ce aparțin atât partidelor de la putere, dar și din opoziție, urmează să intre în dezbaterea comisiilor raportoare de la Camera Deputaților, care este for decizional. Deputații trebuie să dezbată în regim de urgență și un proiect de lege prin care se întărește protecția judiciară a minorilor pe categorii de vârstă față de abuzurile sexuale la care sunt supuși din partea unor persoane adulte. Modificările la Codul de Procedură Penală și la Legea Audio-Vizualului trebuie adoptate rapid, afirmă senatorul PSD Robert Cazanciuc:
Robert Cazanciuc: Este genul de proiect, care nu are poluare politică, dar reflectă o voinţă politică, și anume de a ne proteja copiii de cei care ajung să abuzeze de copii. Dacă nu vom opera aceste modificări, s-ar putea ca de la 1 ianuarie să avem dezincriminate anumite fapte.
Reporter: Tot la Camera Deputaților, USR a cerut dezbaterea în regim de urgență a noului cod al urbanismului, inițiativă legislativă a guvernului trecută tacit de Senat, care ar trebui să clarifice maniera în care se poate construi pe teritoriul României.
Deputatul Alin Apostol: Este una dintre cele mai importante legi pentru calitatea vieții. Vă rog frumos să nu o tratăm cu indiferență. Termenul PNRR era T1 2023. Sper că nu ajungem să zicem că trebuie dezbătute repede înainte, că pierdem jalonul.
Reporter: Pe agenda deputaților rămân în atenție și cele șapte proiecte de lege privind combaterea și consumul de droguri, iar Senatul trebuie să dea un vot decizional proiectului de lege potrivit căruia Consiliul Național al Audio-Vizualului va putea organiza, prin intermediul radiodifuzorilor, campanii de informare publică menite să prezinte efectele nocive ale consumului de droguri./RADOR RADIO ROMÂNIA/lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 decembrie)