RADIO FRANCE INTERNATIONALE: ”Medicii de familie se află într-o dificultate îngrozitoare” (Gindrovel Dumitra)

Medicii de familie cer caselor de asigurări să-și plătească urgent restanțele. Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) avertizează că în caz contrar, se va ajunge în instanță.

Vicepreședintele SNMF Gindrovel Dumitra spune la RFI că medicii de familie nu mai au bani să plătească utilitățile și salariile angajaților din cabinete: ”Consecințele sunt reprezentate în primul rând de dificultățile în care își desfășoară activitatea cabinetele noastre (…). Avem dificultăți în a onora cheltuielile aferente funcționării, suntem într-o lună de iarnă, avem nevoie de încălzire, avem nevoie de energie electrică, de cumpărarea tipizatelor pe care le fomosim și așa mai departe. Plus, vorbim despre venitul medicului, deci medicii în acest moment se află într-o dificultate îngrozitoare, pentru că au niște obligații contractuale atât față de personalul angajat, cât și față de furnizorii de utilități, pe care trebuie să le onoreze”.

”Nu mai vorbesc de plățile care trebuie efectuate la final de lună și de trimestru către instituțiile statului, către ANAF. Ei bine, noi primim banii cu întârziere, însă în cazul în care noi nu plătim datoriile către stat, suntem penalizați. Este o dublă măsură”, mai explică medicul.

RADIO FRANCE INTERNATIONALE, 12 decembrie 2023 – Articol de Cosmin Ruscior

https://www.rfi.ro/social-162359-medici-familie-dificultate-ingrozitoare-gindrovel-dumitra

Preluat de RADOR RADIO ROMÂNIA