Termenul de montare a repartitoarelor de căldură se va prelungi până la 31 decembrie 2024

Termenul de montare a repartitoarelor de căldură se va prelungi cu un an, respectiv până la 31 decembrie 2024, urmând ca persoanele vulnerabile să fie susţinute financiar pentru montarea acestora. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat de Senat şi va fi trimis Camerei Deputaţilor, ca for decizional. Alina Stănuţă relatează.

Reporter: Proiectul de act normativ, inițiat de parlamentari PNL și UDMR, mai prevede că măsura pentru acordarea sprijinului necesar populației vulnerabile pentru compensarea costului aferent achiziției și montării repartitoarelor de căldură se acordă prin intermediul cardurilor de energie. Suma totală acordată ar urma să fie de 375 de milioane de lei, bani proveniți din Fondul de modernizare. Senatoarea PNL Roberta Anastase arăta că măsura este un prim pas înainte pentru obținerea eficienței energetice.

Roberta Anastase, senatoare PNL: E o măsură așteptată de cetățeni – introducerea unui sprijin financiar menit să susțină achiziționarea și montarea acestor repartitoare, montarea acestor repartitoare fiind un pas înainte în obținerea eficienței energetice.

Reporter: Și USR, din opoziție, a susținut proiectul de lege.

Cristian Bordei, senator USR: Montarea acestor repartitoare a fost prorogată de mai multe ori și, nu întâmplător, numeroși cetățeni s-au plâns de faptul că acestea sunt niște sisteme care nu asigură o citire corectă a datelor. Poate că se va găsi o soluție tehnică mai bună decât această soluție care este promovată în momentul de față.

Reporter: Documentul merge acum la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 13 decembrie