Ultima zi a Târgului de Crăciun regal, organizat la Castelul Săvârşin

Primul Târg de Crăciun regal, organizat la Castelul Săvârşin, îşi aşteaptă şi astăzi vizitatorii, în ultima zi. Este un eveniment de sărbătoare, care onorează tradiţia românească şi meşteşugurile din Transilvania şi Banat, potrivit Casei Regale. Târgul va fi deschis astăzi, între orele 11:00 şi 19:00 şi va cuprinde programe de colinde, urări şi o selecţie de produse artizanale. În acelaşi interval, vor fi deschise publicului Muzeul Regal al Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai, dar şi Casa Ceaiului. Familia Regală a participat la deschiderea evenimentului şi a apreciat felul în care sunt păstrate tradiţiile de Crăciun. Relatează Cristina Iovi, de la Radio România Timişoara:
Reporter: Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și-a dorit să organizeze acest eveniment ca să promoveze și să păstreze autenticitatea tradițiilor de Crăciun.
Majestatea Sa Margareta: Este ceva spiritual și uităm foarte des că Crăciunul a devenit puțin prea comercial, deci pentru asta ne bucurăm că putem să avem aici oamenii cu valoare.
Reporter: Majestatea Sa Margareta a dovedit de-a lungul anilor un real talent în a decora castelul favorit al Regelui Mihai, iar vizitatorii nu au fost dezamăgiți.
-: Am venit tocmai din București ca să văd primul târg regal și sunt foarte entuziasmată. Îmi place că totul e autentic. Ne bucurăm că în prag de sărbători am adus Mica Vienă și la noi, la Săvârșin.
-: Felicitări Casei Regale!
Realizator: Programul Familiei Regale este încărcat şi în zilele următoare la Săvârşin. Cuprinde, între altele, primiri de colindători, oferirea de cadouri şi pachete unor familii nevoiaşe, sau participarea la Slujba de Crăciun la biserica ortodoxă din localitate./RADOR RADIO ROMÂNIA//dsirbu