Dmitri Peskov a declarat că Rusia are opțiuni pentru a eluda sancțiunile UE privind diamantele

Rusia va ocoli sancțiunile UE împotriva diamantelor sale, a declarat secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov. „În ceea ce privește diamantele rusești, acest lucru era previzibil, ne pregăteam pentru asta. Nu cred că nu există opțiuni pentru eludarea acestor sancțiuni. Ele există, vor fi implementate” – a subliniat reprezentantul Kremlinului în timpul unei discuţii cu jurnaliştii.

„Desigur” – a răspuns Peskov la o întrebare clarificatoare dacă Federația Rusă are opțiuni pentru eludarea sancțiunilor împotriva diamantelor și dacă acestea vor fi implementate. Secretarul de presă a dat asigurări că, „în orice caz, totul va fi făcut în așa fel încât să protejeze și să asigure interesele” Rusiei.

În același timp, Peskov nu vede o mare amenințare în înghețarea activelor întreprinderilor de apărare din Federația Rusă, introdusă, de asemenea, în cel de-al 12-lea pachet de sancţiuni al Uniunii Europene. „Înghețarea activelor pentru întreprinderile de apărare nu este un mare pericol, deoarece nu există active acolo care să poată fi înghețate de UE” – a spus Peskov. „Cel mai impresionant lucru din cel de-al 12-lea pachet (de sancțiuni UE împotriva Federației Ruse), din punctul meu de vedere, este introducerea de sancțiuni împotriva societății ruse „Znanie” („Cunoaşterea”) – a spus secretarul de presă al şefului statului rus.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, „acest lucru este cea mai elocventă dovadă a nebuniei sancțiunilor”. „În general, cel de-al 12-lea pachet indică faptul că resursele acelor zone în care pot fi introduse sancțiuni sunt deja epuizate” – a conchis reprezentantul Kremlinului./ssirbu/schelaru

https://tass.ru/ekonomika/19576721

www.tass.ru – 19 decembrie