Pompierii avertizează asupra pericolelor care pot apărea odată cu împodobirea bradului de Crăciun

Realizator: Cristina Grecu – Pompierii avertizează asupra pericolelor care pot apărea odată cu împodobirea bradului de Crăciun, fie că este natural sau din plastic. Acesta trebuie amplasat astfel încât să nu blocheze căile de acces și evacuare, să fie departe de sobe, de perdele, de pereți acoperiți cu hârtie sau țesături.
Georgiana Oltean, purtător de cuvânt ISU Mureș: Recomandăm utilizarea cu atenție a alimentării sobelor și centralelor cu lemne, supravegherea copiilor, oprirea alimentării cu energia electrică a reşourilor, caloriferelor sau a altor sisteme de încălzire în momentul în care părăsim locuința, utilizarea decorațiunilor electrice, evitarea utilizării focului deschis în preajma bradului sau amplasarea acestuia în apropierea sobelor, teracotelor sau reșourilor. Pentru diminuarea riscului de incendiu în lăcașurile de cult recomandăm slujitorilor bisericii și credincioșilor să se asigure de respectarea măsurilor specifice de prevenire a incendiilor.
Realizator: De asemenea, iubitorii de animale sunt sfătuiți să nu permită accesul acestora în preajma bradului de Crăciun pentru a evita accidentele nedorite, transmite Radio România Târgu Mureș./RADOR RADIO ROMÂNIA/rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 decembrie)