Creștinii sărbătoresc Nașterea Domnului

Creștinii sărbătoresc astăzi Nașterea Domnului, zi care se numește popular Crăciun. Credincioșii participă în cursul dimineții la Liturghie, iar copiii umblă cu steaua vestind nașterea lui Iisus Hristos. Despre semnificația religioasă a sărbătorii, Remus Rădulescu.
Reporter: Nașterea Domnului este sărbătoarea care se întemeiază pe relatarea biblică făcută de evangheliştii Matei și Luca. În urmă cu peste 2.000 de ani, Fecioara Maria și logodnicul său Iosif au mers de la Nazaret la Betleem pentru a se înscrie la recensământul comandat de cumpăratul roman August. Maria era însărcinată în urma apariției miraculoase a îngerului Gavriil, care i-a vestit că îl va naște pe Mesia. La Betleem cei doi s-au cazat într-o grotă folosită ca adăpost pentru animale. Acolo, Maria l-a născut pe Iisus Hristos, Mântuitorul lumii. Trei înțelepți au venit din Orient călăuziţi de o stea, până la locul unde s-a născut Hristos și i-au adus pruncului daruri, recunoscând că s-a născut un împărat. Creștinii aud această istorie evanghelică, astăzi, în biserici, la Liturghie, precum și în colindele care vestesc Nașterea Domnului.
Realizator: De Nașterea Domnului, Radio România Antena Satelor transmite în direct Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală din București, începând cu ora 10:00. /RADOR RADIO ROMÂNIA//avladucu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 decembrie