TVR premiază eroii anului 2023, de Revelion

Televiziunea Română a pregătit pentru trecerea dintre ani un spectacol inedit – gala „Omul anului”, un eveniment plin de emoţie şi bucurie, o sărbătoare a omeniei şi curajului, în care protagonişti sunt oameni ambiţioşi şi inimoşi, oameni extraordinari care cred în puterea lor de a schimba lumea în bine.

Programul, transmis de TVR 1, pe 31 decembrie, la ora 20.30, marchează finalul unui amplu proiect social al televiziunii publice – „Omul anului”, care aduce în lumina reflectoarelor 13 poveşti de viaţă demne de urmat, un proiect-pledoarie pentru valori precum solidaritatea, compasiunea, empatia sau responsabilitatea.

În seara de Revelion, Televiziunea Română reuneşte pe aceeaşi scenă artişti îndrăgiţi şi eroi desăvârşiţi pe care îi premiază, îi onorează public şi le mulţumeşte pentru bunătate şi generozitate, pentru determinarea şi tenacitatea cu care luptă pentru proiectele lor, indiferent de obstacole şi fără să aştepte vreo răsplată.

Cei 13 eroi aflaţi în cursa pentru premiul „Omul anului” au fost prezentaţi de TVR pe parcursul lunilor noiembrie şi decembrie, prin intermediul unor reportaje-portret şi au fost votaţi de telespectatori, pe site-ul https://woobox.com/z36vk7. În ultima seară din an, vor fi invitaţi în studio alături de Iuliana Tudor şi vor fi recompensaţi cu premii şi trofee realizate de unul dintre cei mai renumiţi artişti plastici, Alexandru Ghilduş.

“Dintotdeauna, am avut o apreciere cu totul deosebită pentru oamenii simpli care aleg să ajute necondiţionat şi să se implice pentru binele comunităţii. Întâlnirea cu 13 oameni – poveste este specială pentru mine şi îmi doresc ca poveştile lor să transmită mai departe mesajul că puterea binelui stă în fiecare dintre noi”, a declarat Iuliana Tudor.

„Omul anului” va fi desemnat în urma votului publicului (50%) şi al unui juriu (50%) format din personalităţi implicate în acţiuni civice.

„Este foarte greu să alegi câştigătorul dintre cele 13 poveşti. Oricare ar putea ocupa lejer prima poziţie pentru că absolut toţi sunt oameni extraordinari care au făcut lucruri minunate. Oricum, mi-ar plăcea ca poveştile de genul acesta să se viralizeze în locul filmulețelor dubioase de pe TikTok”, a menţionat jurnalistul TVR Adelin Petrişor, membru al juriului.

„Pentru mine este o bucurie imensă să descopăr oameni care fac mai mult decât vorbesc. Cele 13 cazuri prezentate în Gala „Omul Anului” sunt dovada implicării active a unor persoane sau echipe, care acţionează imediat fără a li se cere ajutorul, indiferent dacă este vorba despre comunitate sau despre salvarea unor vieţi omeneşti”, a adăugat un alt membru al juriului, Zoli Toth, artist conceptual, ecologist şi pedagog.

TVR va oferi telespectatorilor un show adevărat, cu muzică şi voie bună, susţinut de artişti îndrăgiţi: Taylor & Dida Drăgan, Cornelia şi Lupu Rednic, formaţia Pindu, trupa Voltaj, magicianul Marius Verdini, Marius Mihalache Band, dresorul Robin Simion, Cătălin Crişan, Corul Cantus Mundi, Elina & Corul şi Orchestra Armatei Române, Zoli Toth & Young Beats, Emil Bâzgă Jazz Band.

Gala „Omul anului” va fi difuzată pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR MOLDOVA.

Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol