Legea RCA pentru trotinete și biciclete electrice urmează să intre în analiza Guvernului

Actul normativ prin care va fi introdusă obligativitatea încheierii de poliță RCA pentru trotinetele și bicicletele electrice va intra, astăzi, în analiza Guvernului.

De asemenea, în ultima ședință executivului din acest an vor fi alocați bani către autoritățile locale pentru plata burselor elevilor și vor fi acordate anumite ajutoare de stat în agricultură.

Reporter: Ministerul Educației va pune pe masa de lucru a ședinței de astăzi a executivului: trei acte normative. O hotărâre va aloca peste 3 milioane de lei autorităților publice locale pentru ca acestea să plătească bursele elevilor din învățământul preuniversitar particular și confesional. O altă hotărâre de guvern va stabili metodologia cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice și de cercetare vacante din învățământul superior. Această metodologie este adoptată în fiecare an și este folosită de instituțiile de învățământ superior pentru a elabora fiecare propriile reguli de concurs. A treia hotărâre de Guvern va stabili modul de calcul a sumelor forfetare acordate celor care fac naveta pentru a merge la școală. Și domeniul agriculturii ar putea să fie prezent cu un act normativ pe ordinea de zi a ședinței anunțate pentru astăzi. Este vorba de un ajutor de stat care va fi acordat crescătorilor de suine.

Realizator: La Palatul Victoria a fost și ieri ședință de Guvern, în cadrul căreia a fost adoptat actul normativ privind majorarea salariilor din educație, în medie, cu 20% începând de anul viitor. Totodată, Executivul a prelungit plafonarea tarifelor la polițele RCA pentru încă șase luni, la nivelul din februarie 2023./apostelnicu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 decembrie