Prețul polițelor RCA va rămâne plafonat pentru următoarele trei luni

Guvernul a prelungit până în martie plafonarea prețului polițelor RCA la nivelul din februarie anul acesta. Plafonarea se va menține cât va fi nevoie pentru reglementarea pieței, dar în etape de câte trei luni, a explicat purtătorul de cuvânt al executivului. Și tot în ședința de astăzi, executivul a stabilit să elibereze gratuit, în următorii 5 ani, cărțile de identitate electronice, care vor înlocui treptat vechile acte de identitate. Cu detalii, redactorul RRA Andrei Șerban.
Reporter: Prețul polițelor RCA nu va crește în următoarele trei luni – este decizia pe care a luat-o astăzi executivul. Aici este vorba de o corectură. Plafonarea acestor polițe cu șase luni, așa cum s-a anunțat ieri, încălca Legea concurenței, care spune că doar prima oară se poate prelungi plafonarea cu șase luni. După această perioadă, prelungirea trebuie să se facă din trei în trei luni. Purtătorul de cuvânt Mihai Constantin a precizat că executivul a elaborat un proiect de lege nou privind polițele RCA, care prevede că acestea trebuie să se încheie și pentru trotinetele și bicicletele electrice. Tot el a amintit și care vor fi noile excepții de la regula încheierii unei polițe RCA.
Mihai Constantin: Nu va mai exista obligativitatea asigurării RCA pentru vehiculele retrase temporar sau permanent din circulație și a căror utilizare este interzisă. De asemenea, vor fi exceptate de la o astfel de asigurare fotoliile rulante sau vehiculele similare cu propulsie proprie, destinate a fi utilizate în mod exclusiv de către o persoană cu dizabilitate fizică locomotorie. O altă excepție este cazul utilizării vehiculelor în cadrul evenimentelor și activităților sportive cu motor, inclusiv al curselor și competițiilor.
Reporter: Guvernul a majorat astăzi și premiile pe care le acordă sportivilor care s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor. A acceptat 100.000 de noi locuri de nuncă pentru străinii care vor să muncească în România și a stabilit că va elibera gratuit, în următorii 5 ani, cărți de identitate noi pentru a stimula cetățenii să renunțe la vechile formate și să le adopte pe acestea, pentru că au standarde de securitate europene./RADO RADIO ROMÂNIA//geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (29 decembrie)