Liderul nord-coreean susține că Peninsula Coreeană se apropie tot mai mult de un conflict armat (Yonhap)

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a cerut perfectarea stării de pregătire a armatei, spunând că Peninsula Coreeană „se apropie tot mai mult de pragul conflictului armat” și că o confruntare ar putea avea loc în orice moment, a transmis, luni, presa de stat.
Kim a făcut această remarcă duminică, în timpul unei întrevederi cu principalii comandanți ai Armatei Populare Coreene la clădirea de birouri a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor de guvernământ, potrivit Agenției Centrale de Știri din Coreea (KCNA).
În timpul întâlnirii, liderul nord-coreean a analizat în detaliu „mediul critic de securitate din Peninsula Coreeană care se apropie din ce în ce mai mult de pragul conflictului armat pe măsură ce zilele trec și natura confruntării militare a SUA și a altor forțe ostile avansează”, a menționat KCNA.
„(Liderul) a spus că situația indică urgența de a ascuți și mai mult prețuita sabie pentru apărarea securității și păcii RPDC și de a perfecționa postura de răspuns militar al armatei”, a menționat KCNA, referindu-se la acronimul pentru numele oficial al Nordului.
Kim a mai spus că este un fapt împlinit că „un conflict armat poate avea loc în orice moment”.
„Cu cât revoluția coreeană avansează mai dinamic, cu atât mai multă disperare imperialiștii americani și ROK încearcă să o oprească”, a spus Kim Jong-un, subliniind că „armata noastră ar trebui să frustreze orice forme de provocare a inamicului fără a da greș și cu ostilitate fermă față de inamic”.
ROK este prescurtarea de la numele oficial al Coreei de Sud, Republica Coreea.
„Dacă inamicul optează pentru confruntare militară și provocare împotriva RPDC, armata noastră ar trebui să dea o lovitură mortală pentru a-l anihila complet, mobilizând toate cele mai dure mijloace și posibilități fără ezitare de moment”, a menționat liderul nord-corean. (https://en.yna.co.kr/view/AEN20240101000900315?section=nk/nk – 1 ianuarie)/cstoica/eradu