Pensionarii vor primi pensiile majorate cu 13,8%, a precizat premierul Marcel Ciolacu

Realizator: Cristian Bâcâin – Pensionarii vor primi începând de vineri pensiile mărite cu 13,8%. Premierul Marcel Ciolacu a precizat, la începutul ședinței de guvern de joi, că a doua majorare va avea loc în luna septembrie, odată cu recalcularea pensiilor stabilite pe baza fostei legislații.
Marcel Ciolacu: Primul angajament din acest an va fi către pensionari; va începe plata pensiilor majorate cu 13,8%. De asemenea, pentru cei care încasează pensia în card, acest lucru se va întâmpla în zilele următoare. Este prima majorare a pensiilor din acest an. Urmează recalcularea din septembrie, care va face dreptate pentru milioane de pensionari.
Realizator: Din acest an cresc cu 13,8% și alocațiile de stat pentru cei peste trei milioane de copii, iar primele sume majorate vor fi acordate din februarie. Astfel, pentru cei mai mari de doi ani și pentru tinerii care urmează cursuri liceale și profesionale, acest sprijin va crește de la 256 la 292 lei, iar pentru copiii cu handicap de până la 18 ani va ajunge la 719 lei. Tot joi, premierul a cerut Ministerului Sănătății să deblocheze posturile vacante din sistem pentru ca acestea să poată fi ocupate de medicii rezidenți care au promovat examenele de specialitate anul trecut./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (5 ianuarie)