Creștinii sărbătoresc Boboteaza sau Botezul Domnului

Creștinii sărbătoresc astăzi Botezul Domnului, zi ce poartă numele de „Epifania” sau, popular, „Boboteaza”. Preoții oficiază astăzi în fața bisericilor slujba „Sfințirii apei”, în amintirea Botezului primit de Iisus Hristos în apele Iordanului. Despre semnificaţia sărbătorii de astăzi, Remus Radulescu.
Reporter: Conform Evangheliei, în momentul botezului lui Iisus s-a întâmplat un fenomen supranatural: s-a auzit un glas de sus care spunea „Acesta este Fiul meu iubit, întru care am binevoit”, cerurile s-au deschis și Duhul Sfânt s-a coborât peste Iisus în chip de porumbel. Teologia creștină interpretează toate acestea ca pe arătarea Sfintei Treimi, pentru a confirma identitatea lui Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu făcut om. Credincioșii care merg la biserică astăzi vor primi agheasmă, apă sfințită în cadrul unei slujbe speciale oficiate după Liturghie în fața bisericii sau pe malul râurilor. Apa binecuvântată amintește de Sfințirea apei Iordanului, atunci când Iisus a coborât în râu pentru a primi botezul.
Realizator: De sărbătoarea Botezului Domnului, Radio România Antena Satelor va transmite în direct Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhala din Bucureşti, începând cu ora 10:00./RADOR RADIO ROMÂNIA/eradu