În Ungaria, cifra de afaceri în comerțul cu amănuntul a scăzut cu 5,4% în noiembrie faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent (KSH)

În Ungaria, în luna noiembrie 2023, cifra de afaceri în comerțul cu amănuntul a scăzut cu 5,4% în noiembrie faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, atât în datele brute, cât și în cele ajustate în funcție de calendar, a anunțat luni Oficiul Central de Statistică din Ungaria (KSH).
Volumul vânzărilor ajustat în funcție de calendar a fost cu 0,6% mai mic în comerțul cu amănuntul al produselor alimentare, cu 3,9% în cazul comerțului cu amănuntul al produselor nealimentare și cu 21,4% în comerțul cu amănuntul al carburanților. Conform datelor ajustate în funcție de sezonalitate și de calendar, volumul vânzărilor cu amănuntul a crescut cu 0,8% față de luna precedentă. În perioada ianuarie-noiembrie 2023, volumul cifrei de afaceri a fost cu 8,7% mai mic decât în aceeași perioadă a anului precedent, conform datelor ajustate în funcție de calendar./vblanka/ctuluc

MTI – 8 ianuarie