Ministrul finanțelor, Marcel Boloș, a prezentat primele efecte ale introducerii sistemului e-Factura

Sistemul naţional e-Factura a preluat bonuri în valoare totală de 16 miliarde de lei în doar şapte zile de când a fost introdus pentru tranzacțiile dintre firme – a anunțat ieri ministrul finanțelor, Marcel Boloș. El a reamintit că sistemul conceput pentru a reduce frauda TVA va funcționa în paralel cu cel clasic până la jumătatea acestui an, când va deveni obligatoriu.
Marcel Boloş: Avem o veste proastă pentru cei care credeau că ne va pica sistemul și nu va merge modulul e-Factura. Până în momentul de față au fost preluate în sistem 2.775.421 de facturi, cu o valoare de 16 miliarde de lei. Maximul l-am atins în ziua de vineri, 675.000 de facturi. Ne așteptăm ca în cursul acestei săptămâni această creștere să ajungă până la 1.000.000 de facturi pe zi.
Realizator: De la 1 iulie, firmele care nu vor raporta electronic facturile vor fi amendate cu sume de până la 5.000 lei. Anul trecut, a mai spus ministrul Boloș, în urma inspecțiilor fiscale și antifraudă realizate de ANAF, încasările la bugetul statului au fost suplimentate cu 11 miliarde de lei. /RADOR RADIO ROMÂNIA//avladucu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 9 ianuarie)