Premierul Marcel Ciolacu a prezentat soluţiile adoptate pentru problemele ridicate de transportatori

Modul de realizare a controlului prin cântărire la punctele de trecere a frontierelor va fi modificat astăzi şi vor fi stabilite limite privind toleranţele pentru depăşirea greutăţii camioanelor, a anunţat premierul Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern.

El a mai precizat că se clarifică mai multe aspecte legate de efectuarea inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor lente, de atestarea profesională a personalului de specialitate din transportul rutier şi sunt corelate dispoziţiile privind încheierea şi executarea contractului pentru transporturile interne cu normele internaţionale:

Marcel Ciolacu: Concret, abrogăm limita de despăgubire în cazul contractului național, după modelul unei convenții recunoscute la nivel internațional – CMR, iar limita de despăgubire va fi stabilită prin voința părților, exprimată în contractul de transport.

Realizator: Tot ca soluţii la problemele ridicate de transportatori, premierul a afirmat că vor fi adoptate dispoziţii mai clare în ceea ce priveşte examinarea în vederea obţinerii atestării iniţiale pentru conducători auto pentru transport de persoane şi de marfă, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară a stabilit soluţii care să ducă la un nivel decent al poliţelor de răspundere civilă auto pentru transportul de marfă.

Marcel Ciolacu: Va fi un preț sustenabil inclusiv pentru micii transportatori cu două-trei camioane, care nu au posibilitățile firmelor cu flotele mari. În plus, se permite plata în rate a RCA-ului și posibilitatea suspendării poliței cât timp camionul este parcat pe o anumită perioadă, din diverse motive./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 18 ianuarie